Масована атака по Україні: що відомо на цю мить (оновлюється)

Вранці 7 лютого війська РФ масовано в кілька хвиль атакували Україну, випустивши ракети з Ту-95МС та Ту-22М3. Також противник використав балістику, а перед цим запускав «Шахеди».

Львівщина

Ракета на Львівщині летіла в напрямку Польщі. На відстані 20 км до кордону розвернулась на 180 градусів. На перехоплення ракети вилетіло три польських F-16.

У Дрогобичі було чутно вибухи.

Київ

Лунали вибухи, працювала ППО. Дніпровський та Деснянський райони: загалом 19,4 тисячі знеструмлених абонентів, інформує Міненерго.

Характер пошкоджень з’ясовується. Енергетики розраховують заживити споживачів упродовж трьох годин.

Екстрені служби працюють зараз у Голосіївському районі. У 18-поверховому будинку гасять загоряння на кількох поверхах. Також ліквідовують пожежу в будівлі СТО.

Віталій Кличко повідомив про те, що внаслідок ворожої атаки пошкоджено магістраль теплопостачання на лівому березі столиці. Фахівці зʼясовують масштаби і невідкладно розпочнуть ремонтні роботи.

«Збільшується кількість постраждалих внаслідок атаки на столицю. Наразі постраждали 9 людей. Із багатоповерхівки в Голосіївському районі госпіталізували вже 6 осіб. Серед них – вагітна жінка. Екстрені служби працюють на місці.

Ще двох постраждалих госпіталізували в Дніпровському районі. А одному медики надали допомогу на місці», – Кличко.

Під час третьої ракетної атаки по Києву від початку року росіяни застосували крилаті ракети Х-101/Х-555/Х-55. Сили ППО у повітряному просторі столиці збили близько 20 ракет, повідомляє КМВА.

Київська область

Лунали вибухи.

Харків

У Харкові розпочався обстріл ракетами С-300 з 6:00 року, зафіксоване влучання у Слобідському районі. Є пошкодження нежитлової інфраструктури. Отримала легкі ушкодження 52-річна жінка, без госпіталізації. Огляд місць залишається.

Харківщина

Артилерійських та мінометних обстрілів ворога позначили близько 22 населених пунктів Харківщини, зокрема: Вовчанськ, Охримівка, Варварівка, Козача Лопань, Мала Вовча, Піщане, Петропавлівка, Кислівка, Котлярівка тощо.

Окупанти посилили удари керованими авіабомбами, течі отримали обстрілювали Ветеринарне, Охрімівка, Мала Вовча, Піщане та ін.

За даними поліції по допомогу в Харкові після ракетних ударів звернулося троє громадян.

«Пʼять ракетних ударів ворог завдав по Харкову. Зафіксовано пошкодження нежитлової інфраструктури. Працівниками ДСНС та поліції надана допомога трьом постраждалим мешканцям міста!», – повідомив начальник ГУНП у Харківській області Володимир Тимошко.

Миколаїв

Є влучання ракет і «Шахедів». Пошкоджено близько 20 будинків і водопровідні мережі. Виникла пожежа на ділянці підземного газопроводу, а також на території інфраструктурного обʼєкта.

Є поранені та загиблий.

Черкаська область

Лунали вибухи.