Минкульт сообщил, сколько забронировано работников сферы культуры и медиа

Станом на сьогодні статус заброньованих по всій країні отримали 1150 працівників сфери культури та понад 700 медійників. Про це повідомляє Міністерство культури та інформаційної політики України.

Як зазначила пресслужба, з моменту прийняття порядку бронювання військовозобов'язаних під час дії воєнного стану 27 січня 2023 року, документ не зазнав жодних змін.

«МКІП бронює працівників усіх закладів, які формують систему культури і медіа. Це у тому числі  артисти театрів, філармоній і цирків також. Це дуже незначна кількість людей. Проте перебування цих людей  на своїх посадах дозволяє зберегти сферу від занепаду», – пише пресслужба відомства.

Зокрема, кандидатів на бронювання, без яких функціонування окремих підприємств є неможливим, окремо розглядає комісія Минкульта, Генеральний штаб ВСУ та Минэкономики.

«Можливо не зовсім правильно називати заклади культури критично важливими для функціонування економіки підприємствами. Правильно було б їх  назвати критично важливими для нашого життя, духовної стійкості та опору. Вважаємо, що хейт навколо теми бронювання працівників сфери культури та медіа – це неповага до людей, які чесно і якісно роблять свою роботу, примітивна оцінка їх суспільного значення, як і в цілому значення культури в країні, що воює», – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, Минкульт добавил в список предприятий, которые считаются критически важными для обеспечения жизнедеятельности населения во время мобилизации, «Пересувний цирк України».

Министерство культуры и информационной политики Украины подтвердило, что для работников телеканалов, участвующих в телемарафоне «Єдині новини», сохраняется бронирование от мобилизации.

Кроме того, Министерство молодежи и спорта Украины опубликовало приказ, согласно которому футбольный клуб «Кривбас» признается критически важным для функционирования экономики и обеспечения жизнедеятельности населения Украины в особый период.