Не лише штурмовики: Ігнат висловився про посилення армійської авіації України

Армійська авіація України потребує посилення. Йдеться при цьому не лише про штурмовики.

Українським військовим потрібні, зокрема, ударні гелікоптери. Про це в ефірі національного телемарафону сказав речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат, передає Gazeta.ua.

Він прокоментував заяву командувача Сухопутних військ ЗСУ Олександра Сирського про те, що партнери могли б посилити авіацію України, передавши штурмовики A-10 Thunderbolt.

Подписывайтесь на наш телеграм канал новостей - INKORR

"Командувач наголосив, що авіаційна підтримка військ дійсно є надзвичайно важливою для піхоти, яка щодня веде дуже важкі бої. Сьогодні цю функцію виконують Су-25, Мі-8 і Мі-24 армійської авіації. Тому Україні потрібно зосередитися на тому, щоб нам партнери надавали різні засоби, включаючи ППО, артилерію і авіаційні засоби. Мова може йти навіть не про той А-10, а про ударні вертольоти Apache чи Black Hawk, які могли б суттєво посилити саме армійську авіацію", - сказав речник.

За словами Ігната, головною метою для України нині залишаються винищувачі F-16, які дозволять завоювати перевагу у повітрі. Це допоможе і армійській авіації, і штурмовикам завдавати ударів по противнику і з повітря, і з землі.

Україні необхідно, щоб західні союзники розпочали постачання більшої кількості авіації. Одним з варіантів можуть стати штурмовики A-10 Thunderbolt. Про це в інтерв'ю Reuters заявив командувач Сухопутних військ ЗСУ Олександр Сирський.

За його словами, це не нова машина, але надійна, яка зарекомендувала себе у багатьох війнах, має широкий спектр озброєнь для знищення наземних цілей на допомогу піхоті.