Не лише штурмовики: Ігнат висловився про посилення армійської авіації України

Армійська авіація України потребує посилення. Не лише штурмовики, але і ударні гелікоптери.

Речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат заявив, що Україна потребує ударних гелікоптерів. Він прокоментував заяву командувача Сухопутних військ ЗСУ Олександра Сирського про можливість посилення авіації України штурмовиками A-10 Thunderbolt.

"Авіаційна підтримка військ є дуже важливою для піхоти, яка веде важкі бої. Сьогодні цю функцію виконують Су-25, Мі-8 і Мі-24 армійської авіації. Тому Україні потрібно зосередитися на отриманні різних засобів підтримки, включаючи ППО, артилерію і авіацію. Може йти не тільки про A-10, але і про ударні вертольоти Apache чи Black Hawk, які суттєво посилили б нашу авіацію", - заявив Юрій Ігнат.

Заявки на постачання авіації також зробив командувач Сухопутних військ ЗСУ Олександр Сирський. За його словами, штурмовик A-10 Thunderbolt є надійною машиною з широким спектром озброєнь для знищення наземних цілей.

Україна потребує допомоги в постачанні більшої кількості авіації. Один з варіантів - штурмовики A-10 Thunderbolt. Про це заявив Олександр Сирський в інтерв'ю Reuters.

Ця машина є надійною і має широкий спектр озброєнь для підтримки піхоти на землі.