Не псуйте смак - як правильно зберігати сир

Твердий сир для багатьох не лише звичний, а й улюблений продукт.

Але чи завжди правильно його зберігаємо? Часто зіпсувати смак сиру можна саме триманням не в тих місцях, не при такій температурі, яка потрібна. Важливо також звертати увагу на сусідство сиру з іншими продуктами, повідомляє 24 канал.

Виявляється, просто покласти сир у холодильник - це ще не все. Знавці кажуть, що збереження смаку сиру залежить не лише від температури. Багато значить матеріал, у якому зберігається сир. Наприклад, харчова плівка, якою часто обгортають сир, "душить" його та затримує в ньому вологу.

Подписывайтесь на наш телеграм канал новостей - INKORR

Алюмінієва фольга також не найкраще рішення, адже певні сири мають сполуки, які вступають у взаємодію з фольгою. У результаті продукт отримає металічний присмак.

Головне при зберіганні сиру - дати йому можливість "дихати". У герметичних контейнерах можна зберігати лише м'які сорти, для всього іншого потрібно використовувати пергаментний папір.

Уже обгорнутий в папір сир можна ставити у пластиковий посуд, але накривати його кришкою не потрібно. Сам папір, в який загорнутий сир, потрібно регулярно міняти.

Якщо зберігати сир поруч з іншими продуктами, він може вбирати їхній смак. Також не варто зберігати поруч різні сорти, особливо це стосується гострого сиру.

А ще фахівці застерігають: морозильна камера та найнижча шухляда у холодильнику - не місце для сиру. Краще обирати якусь з верхніх поличок. Тоді сир не перемерзне та збереже усі свої властивості.

Незважаючи на те, що сир містить багато вітамінів та корисних речовин, зловживати ним не рекомендується. Американський фахівець Тобі Амідор розповіла чим це може загрожувати здоров'ю. За словами лікаря, сир - смачний і поживний продукт, але вживати його у великій кількості не варто (понад три порції на добу), інакше можуть виникнути проблеми зі здоров'ям.

4 червня 1070 року з'явилася перша письмова згадка про один із найпопулярніших сирів із пліснявою - Рокфор. Батьківщиною якого є Франція. Виготовляється з молока овець у містечку Руерг, провінції Лаверон, де широко поширено вівчарство.