Німеччина посилила правила допомоги біженцям: українці змушені шукати роботу чи їхати

Нещодавно в Німеччині було введено систему соціальних платіжних карток. Тепер кожен четвертий біженець вирішив або повернутись в Україну, або почати працювати.

Про це пише видання  BILD.

Ініціативу з впровадження карт підтримав Вернер Хеннінг із Християнсько-демократичного союзу, який у грудні 2023 року запровадив цю систему у районі Айхсфельд у Тюрінгії. З 400 мігрантів, що отримали карти, за чотири місяці 56 людей повернулися на батьківщину, а 43 готові розпочати трудову діяльність.

Хеннінг підкреслив, що такий підхід сприяє інтеграції біженців через працю, підштовхуючи їх до більшої відповідальності за своє життя. Він також зазначив, що ці карти спростили взаємодію з біженцями та знизили зловживання соціальними пільгами.

Українські біженці у Німеччині / Фото: gettyimages.com

Керівник районної адміністрації підтримує ідею, що картки мають бути видані лише тим, хто не працює, щоб стимулювати інтеграцію через працю.

"Вперше виїзд із країни розглядався як цілком законна альтернатива небажанню працювати. Практична реалізація на низовому рівні дала відповіді на питання, які навряд чи були знайдені в інший спосіб через політичні настанови", - зазначив Хеннінг.

Бундестаг у квітні поточного року прийняв нову політику, яка передбачає створення національної системи соціальних карток для біженців. Тепер замість готівкових виплат уряд переказуватиме кошти на ці карти з метою припинення незаконних грошових переказів за кордон або контрабанди.

Нагадаємо також, що раніше біженцям у Німеччині назвали умови, які дозволять залишитись у цій країні ЄС у 2025 році.