Розвідка: Втрата Часового Яру – це питання часу

Заступник начальника Головного управління розвідки Міноборони України Вадим Скібіцький заявив, що висотний опорний пункт у місті Часів Яр є для України предметом занепокоєння, адже його втрата відкриває шлях на останні великі міста Донецької області. Про це він розповів в інтерв'ю виданню The Economist.

За словами Скібіцького, захоплення Часового Яру, це лише питання часу, а ситуація може бути схожою до подій в Авдіївці.

«Звичайно, не сьогодні-завтра, але все залежить від наших резервів і запасів», – наголосив розвідник.

Скібіцький прогнозує, що Росія насамперед йде за своїм планом «звільнення» всіх східних районів Донецької та Луганської областей України. Це завдання незмінне з 2022 року. 

Також посадовець ГУР каже, що Росія отримала наказ «взяти щось» до помпезного святкування Дня перемоги в Москві 9 травня, або, якщо це не вдасться, до візиту очільника Росії Володимира Путіна до Пекіна на тиждень пізніше. Він наголосив, що українська проблема дуже проста, у нас немає зброї: «Вони завжди знали, що квітень і травень будуть для нас важкими»

The Economist пише, що Росія вже здобула тактичний успіх на південному заході в селі Очеретине, де була провалена нещодавня ротація українських військ. Російським військам вдалося прорвати першу лінію оборони і створити важливий плацдарм площею 25 квадратних кілометрів.

За словами Скібіцького, російська армія вже не є такою зарозумілою організацією, якою вона була у 2022 році, і зараз діє як «єдиний організм, з чітким планом і під єдиним командуванням».

Нагадаємо, заступник начальника Головного управління розвідки Міноборони Вадим Скібіцький прогнозує, що у травні Росія використає «трирівневий» план дестабілізації України, який складається з військової, дезінформаційної та міжнародної частин. 

До слова, російські окупанти практично знищили ще одне місто на Донеччині – Часів Яр. Воно постійно перебуває під обстрілами та штурмом загарбників. Видання Associated Press опублікувало кадри зруйнованого міста.