Омолоджує і не тільки: учені знайшли неочікувану користь від вина та цукерок

Американські вчені з'ясували, що природний антиоксидант, який міститься в шоколаді та вині, допомагає людському організму боротися з вірусами.

Мова йде про ресвератрол, що є у винограді та какао, передає сайт MedicalXpress.

Такого висновку дослідники дійшли, додавши цю хімічну сполуку в культури людських клітин, які були заражені вірусом коров'ячої віспи. Високий вміст ресвератролу у клітинах не давав вірусам розмножуватися на ранніх стадіях зараження.

Крім того, вдалося встановити, що ресвератрол сприяє омолодженню клітин, що старіють. На думку дослідників, ця речовина стимулює активність факторів сплайсингу матричної РНК, після чого у клітин, що старіють, відновлюється цикл поділу і збільшується довжина теломер.

Подписывайтесь на наш телеграм канал новостей - INKORR

Вчені підкреслюють, що терапія, заснована на використанні ресвератролу, у майбутньому дозволить боротися із серцевими та раковими захворюваннями, хворобами Паркінсона та Альцгеймера.

Алкоголь і ліки несумісні. Це правило, яке слід пам'ятати завжди, якщо приймаєте будь-які препарати. По-перше, алкоголь може вплинути на ліки і змінити їхню дію. По-друге, ліки можуть змінити звичний вплив алкоголю на організм. Алкоголь може порушити всмоктування ліків у травному тракті і вони стають менш ефективними.