Омолоджує і не тільки: учені знайшли неочікувану користь від вина та цукерок

За дослідженнями американських вчених, виявлено, що антиоксидант, який міститься в шоколаді та вині, допомагає організму здолати віруси.

Цей антиоксидант, який називається ресвератрол, присутній у винограді та какао.

Так дійшли висновку вчені, коли додали цю сполуку в культури людських клітин, заражених вірусом коров'ячої віспи. Виявилося, що високий рівень ресвератролу в клітинах перешкоджав розмноженню вірусів на початкових стадіях зараження.

Дослідники встановили, що ресвератрол також сприяє омолодженню старіючих клітин. Ця речовина стимулює активність факторів сплайсингу матричної РНК, що відновлює цикл поділу у старіючих клітинах і збільшує довжину теломерів.

INKORR

Вчені наголошують, що терапія на основі ресвератролу у майбутньому може використовуватися для боротьби з серцевими та раковими захворюваннями, а також з хворобами Паркінсона та Альцгеймера.

Алкоголь і ліки несумісні. Варто запам'ятати це правило, коли ви приймаєте будь-які медикаменти. По-перше, алкоголь може впливати на дію ліків. По-друге, ліки можуть змінювати звичайний вплив алкоголю на організм. Крім того, алкоголь може заважати всмоктуванню ліків у шлунково-кишковому тракті і зменшувати їх ефективність.