Отримують вдесятеро менше: російські зеки на фронті скаржаться на дискримінацію

В окупаційній армії РФ скаржаться на несправедливе ставлення до підрозділів, укомплектованих ув'язненими.

Зокрема, один з російських блогерів заявив, що бойовики загонів "Шторм-Z" не підпадають під дію російського військового законодавства і тому не мають права на аналогічні контрактникам пільги. Про це повідомляє Інститут вивчення війни ISW.

Подписывайтесь на наш телеграм канал новостей - INKORR

Їхнє життя й поранення для країни-агресорки коштує набагато менше. Так, ув'язнені отримують лише від 50 тис. до 300 тис. рублів компенсації за поранення порівняно з 3 млн рублів, які виплачують контрактникам.

За словами блогера, загарбники з "Шторм-Z" не отримують жодних соціальних пільг. Міноборони РФ вважає, що єдиною нагородою, на яку заслуговують ці окупанти - президентське помилування засуджених.

"З аналогічною проблемою стикаються рекрути з в'язниць у різних приватних військових компаніях і добровольчих батальйонах. Ймовірно, Міноборони РФ зацікавлене в рекрутингу з в'язниць, щоб мінімізувати витрати, пов'язані з виплатою соціальних виплат військовослужбовцям", - йдеться у повідомленні ISW.

Російська влада відключає опалення у в'язницях, щоб змусити ув'язнених йти воювати в Україну. При цьому в багатьох регіонах Росії температура впала до -35°C. Про це повідомила засновниця проекту "Русь сидить" Ольга Романова.

За її словами, у багатьох колоніях відключають опалення, щоб ув'язнені охочіше йшли воювати.