Отримують вдесятеро менше: російські зеки на фронті скаржаться на дискримінацію

Російська окупаційна армія скаржиться на несправедливе ставлення до в'язнів

У російській армії, яка окупує Україну, поширюється незадоволення щодо нерівного ставлення до підрозділів, які складаються з ув'язнених осіб.

Зокрема, один з російських блогерів зазначив, що загони "Шторм-Z" не підлягають російському військовому законодавству і, отже, не мають права на ті ж пільги, які отримують контрактні військовослужбовці. Про це повідомив Інститут вивчення війни ISW.

Підписуйтесь на наш телеграм-канал новин - INKORR

За його словами, ув'язнений отримують компенсацію за поранення від 50 до 300 тисяч рублів, що є значно менше, ніж 3 мільйони рублів, які виплачують контрактникам.

Зазначений блогер стверджує, що бійці "Шторм-Z" не мають жодних соціальних пільг. Міністерство оборони РФ вважає, що єдина нагорода, на яку заслуговують ці окупанти, - це президентське помилування для засуджених осіб.

"Таку саму проблему зазнають також рекрути з в'язниць, які вступають до різних приватних військових компаній та добровольчих батальйонів. Ймовірно, Міноборони РФ зацікавлене в залученні в'язнів, щоб зменшити витрати, пов'язані з виплатою соціальних виплат військовослужбовцям", - повідомляє ISW.

Російські ув'язнені стикаються з відключенням опалення у в'язницях

Російська влада намагається змусити ув'язнених осіб йти воювати в Україну, відключаючи опалення в ув'язнених закладах. Водночас, в багатьох регіонах Росії температура впала до -35°C. Про це повідомила засновниця проекту "Русь сидить" Ольга Романова.

За її словами, у багатьох в'язницях вимикають опалення, щоб ув'язнені були більш схильні йти воювати.