Пентагон має докази, що Китай постачає зброю до РФ

Пентагон має докази, що Китай постачає зброю до РФ

Сполучені Штати Америки навели докази того, що Китай постачає Росії озброєння.

Йдеться про стрілецьку зброю, запасні частини, навігаційне обладнання та захисне спорядження, а також поставки безпілотників, повідомило Міністерство оборони США у звіті щодо Китаю.

"КНР заперечує поставки озброєння Росії, але Пентагон має докази протилежного. Пентагон проаналізував дані російської митниці, які показали, що як державні, так і приватні компанії продають РФ цивільні товари, товари подвійного призначення, а також деякі незначні військові товари", - сказано в повідомленні.

Подписывайтесь на наш телеграм канал новостей - INKORR

Окрему увагу Міноборони США приділило дронам, адже великий і нерегульований ринок безпілотників у Китаї дозволив росіянам закуповувати коптери. Йдеться про невеликі дрони та БПЛА подвійного призначення, які російські військові використовують для війни проти України.

У період з березня 2022 року по 2023 рік китайські фірми продали РФ дронів та запчастин до них на $12 млн.

"Окупанти використовують їх для спостереження та ударів. У серпні 2023 року Китай заявив, що вперше запровадить контроль за ринком безпілотників. Цьому передував міжнародний тиск щодо використання цивільних дронів у загарбницькій війні проти України", - звітує Пентагон.

Тим часом Пекін надав російському диктатору Володимиру Путіну платформу для просування агресивної війни проти України. Сполучені Штати Америки стурбовані тим, що Китай продовжує підтримувати відносини з Російською Федерацією.

Читайте также: