Передача Данії своєї артилерії Україні надихне інші країни - Каллас

Прем'єр-міністр Естонії Кая Каллас заявила про те, що нещодавнє рішення Данії надіслати всі свої боєприпаси в Україну надихне інші країни на подібні рішення.

Вона зазначила, що країни Заходу не можуть марно витрачати час, адже Україна передусім потребує термінової допомоги зі зброєю.

"Я сподіваюся, що недавнє рішення Данії надіслати всі свої боєприпаси в Україну надихне інших. Ми також маємо подивитися, яку допомогу можна отримати на світовому ринку, як це вже зробили чехи", - сказала очільник естонського уряду.

Вона нагадала, що впродовж наступних чотирьох років Естонія буде виділяти на військову підтримку України по 0,25% ВВП країни.

"Довгострокова військова підтримка України Естонією протягом наступних чотирьох років становитиме 0,25% від нашого ВВП. Закликаємо всі інші держави, що підтримують Україну, взяти на себе аналогічне зобов'язання. Я рада, що ця пропозиція знаходить підтримку серед союзників і партнерів", - зазначила Каллас.

Вона також наголосила, що єдність - "найсильніша валюта".

"Разом ми можемо допомогти Україні виграти цю війну. В нас є ресурси, економічна міць і знання. Наші війська сильніші за російські, і ми не повинні боятися своєї власної сили", - додала вона.

Джерело: РБК-Україна