Передача Данії своєї артилерії Україні надихне інші країни - Каллас

Естонія надихнула інші країни на надсилання зброї в Україну

Прем'єр-міністр Естонії Кая Каллас заявила, що рішення Данії надіслати свої боєприпаси в Україну надихне інші країни на подібні дії. За словами Каллас, країни Заходу не можуть втрачати час, оскільки Україна потребує термінової допомоги зі зброєю.

"Я сподіваюся, що недавнє рішення Данії надіслати всі свої боєприпаси в Україну надіхне інших. Ми також маємо подивитися, яку допомогу можна отримати на світовому ринку, як це вже зробили чехи", - зазначила Каллас.

Каллас наголосила, що протягом наступних чотирьох років Естонія виділятиме 0,25% ВВП на військову підтримку України. Вона закликала інші держави, що підтримують Україну, прийняти аналогічне зобов'язання.

"Довгострокова військова підтримка України Естонією протягом наступних чотирьох років становитиме 0,25% від нашого ВВП. Закликаємо всі інші держави, що підтримують Україну, взяти на себе аналогічне зобов'язання. Я рада, що ця пропозиція знаходить підтримку серед союзників і партнерів", - зазначила Каллас.

Каллас також підкреслила, що єдність є найсильнішою "валютою" і разом можна допомогти Україні перемогти війну.

"Разом ми можемо допомогти Україні виграти цю війну. В нас є ресурси, економічна міць і знання. Наші війська сильніші за російські, і ми не повинні боятися своєї власної сили", - додала вона.

Джерело: РБК-Україна