Підприємці Донеччини отримають гранти та пільгові кредити

Підприємці Донеччини отримають гранти та пільгові кредити

Уряд передбачив на 2024 рік для бізнесів Донеччини у рамках політики "Зроблено в Україні" щонайменше 73 млн гривень.

Ці кошти будуть спрямовані на надання грантів, компенсацію відсоткових ставок за пільговими кредитами, надання відшкодування аграріям за купівлю української сільгосптехніки та інші програми, повідомила перша віцепрем'єр-міністерка України – міністерка економіки України Юлія Свириденко під час робочого візиту на Донеччину.

"Для нас вкрай важливо підтримувати підприємців в прифронтових регіонах, адже бізнеси, які залишились працювати на цих територіях, не тільки підтримують економіку, а й забезпечують людей роботою. Під час зустрічі із місцевим бізнесом обговорили можливості отримати фінансування за програмою "Доступні кредити 5-7-9" на умовах, коли заставу забезпечує держава або наші міжнародні партнери", - зазначила вона.

За інформацією віцепрем'єрки, для прифронтових територій умови програми "Доступні кредити 5-7-9" покращені — ставки за кредитами знижені до 1% впродовж перших двох років, а потім ставка складатиме 5% - на інвестиційні цілі та 3% на фінансування оборотного капіталу. Ліміти фінансування програми були збільшені до 150 млн, а терміни кредитування — до 10 років.

Свириденко наголосила, що 73 млн грн, передбачені на підтримку підприємців Донеччини, не є лімітом, адже чим активніше бізнеси регіону подаватимуться на програми підтримки, тим більше коштів зможуть отримати.

Попри всі складнощі, пов’язані з війною, бізнес-активність регіону поступово відновлюється. За даними Донецької ОВА, кількість юридичних осіб, які сплачували податки за січень-квітень 2024 року зросла на 3,7% (до 4683) в порівнянні за аналогічним періодом минулого року. Кількість фізичних осіб підприємців, які сплачували податки в перші чотири місяці цього року збільшилась на 32,8% і дорівнює 19 478.

Предприниматели Донетчины получат гранты и льготные кредиты

Читайте также: