Погода на 2 травня: подекуди буде невеликий дощ, до 27° тепла

У четвер, 2 травня, в Україні буде мінлива хмарність, без опадів, лише у Сумській, Харківській та Луганській областях вдень місцями передбачається невеликий дощ. Про це повідомляє Український гідрометцентр.

Вітер в Україні буде північно-східний, на заході країни – південно-східний, 5-10 м/с. Температура вдень 20-25°, у південній частині – до 27°.

У столичному регіоні в четвер також мінлива хмарність, без опадів. Вітер північно-східний, 5-10 м/с. Температура по Києву вдень 22-24; по області 20-25°.

На 3-4 травня синоптики прогнозують мінливу хмарність, без опадів. Вітер переважно північно-східний, 3-8 м/с. Температура вночі 8-13°, 3 травня у північно-східних областях, 4 травня в Україні, крім заходу та півдня, 3-8° тепла (у східних та північно-східних областях на поверхні ґрунту заморозки 0-3°); вдень 18-23° тепла, на Закарпатті та в південних областях – до 25°, 4 травня у північних, східних та більшості центральних областей 14-19°.

Нагадаємо, літо в Україні 2024 року може бути спекотним, але не рекордно. З одного боку, на це впливає стан океанів, а з іншого – на планету впливатиме активна сонячна радіація. Про це розповіла кандидатка географічних наук, завідувачка відділу прикладної метеорології та кліматології Українського гідрометеорологічного інституту ДСНС та НАН України Віра Балабух.

Раніше науковець пояснив, яку небезпеку приховує раннє потепління в Україні.

До слова, через потужну спеку на Філіппінах призупиняють роботу місцевих шкіл. У різних регіонах країни спека сягнула +50℃ через погодний феномен Ель-Ніньйо.