Повернення українців: ООН створила платформу для біженців та переселенців

Возвращение украинских беженцев и переселенцев
Возвращение украинских беженцев и переселенцев

УВКБ ООН створило інформаційну платформу для українських біженців та внутрішніх переселенців.

Як передає "Хвиля", про це йдеться на сайті платформи "Україна – це Дім".

Так, мета уряду полягає у створенні умов працевлаштування, ведення бізнесу, придбанні житла на доступних умовах та впровадженні інструментів для навчання та перекваліфікації.

За допомогою платформи УВКБ ООН прагне надавати перевірену та актуальну інформацію переміщеним сім'ям, щоб вони мали можливість ухвалити рішення – повертатися чи залишатися в країні, яка їх приймає.

Тут ви можете знайти інформацію про перебування українців за кордоном, повернення додому, програми підтримки, що стосуються житла, працевлаштування та інші види допомоги.

Для внутрішніх переселенців на платформі "Україна – це Дім" буде доступна довідкова інформація про пільги та послуги.

Міністерство економіки України активно співпрацює з УВКБ ООН щодо наповнення платформи актуальною інформацією щодо можливостей працевлаштування, навчання та підприємництва. Платформа постійно оновлюватиметься, надаючи українцям свіжу інформацію та підтримку у поверненні додому.

"Мета уряду – створити умови для працевлаштування та створення власних бізнесів українцями, можливості придбати власне житло на доступних умовах, впровадження інструментів для навчання та перекваліфікації. Ми вдячні нашим партнерам із Управління Верховного комісара ООН у справах біженців в Україні за створення ресурсу, на якому українці у різних країнах зможуть отримати актуальну інформацію щодо економічних можливостей в Україні", – зазначила міністр економіки України Юлія Свириденко.

Нагадаємо, яку допомогу можуть отримати у США біженці из Украины 2024 року. 

Читайте также