Розвідник розповів, яка ситуація на фронті після посилення мобілізації в Україні

Разведчик на фронте после мобилизации
Разведчик на фронте после мобилизации

Військові поки що не відчувають позитивних змін на фронті після посилення мобілізації. Масштабного поповнення особового складу не відбулося. Про це у подкасті «Кляті питання» розповів командир розвідувального взводу 28-ї окремої механізованої бригади з позивним Крим.

«Дають крихти. Групку з п’яти, десяти, п’ятнадцяти чоловік на батальйон. Комбат сидить, за голову хапається, куди цих людей. Бо і там треба, і там. І мінометка треба, і пілоти, і піхота. І ось ти скрізь по 2-3 людини дав – це як крапля в морі. Воно не відчувається», – пояснив Крим.

За словами розвідника, у бригаді, з якою 28-ма ОмБР тримає лінію оборони, приблизно така ж ситуація.

«У навчальних центрах є бригади, які у пріоритеті. Вони поповнюються найпершими. Ми, мабуть, із тих, кого комплектують за залишковим принципом», – каже військовий.

Водночас Крим припускає, що частина людей, мобілізованих під час літньої кампанії, може ще перебувати у навчальних центрах.

Раніше Верховна Рада ухвалила у другому читанні закон №11379-д про проходження військової служби під час мобілізації особами, які не досягли 25-річного віку.

Нагадаємо, Україна має намір мобілізувати ще 200 тис. новобранців до кінця 2024 року, але реалізація цих планів виглядає сумнівною, як повідомляє видання The Times. Згідно з інформацією, виконати цей план може бути складно через різні фактори, включаючи зменшення кількості чоловіків призовного віку та зростаючий опір мобілізації серед населення.

До слова, мобілізація студентів в Україні у 2024 році здійснюється відповідно до закону №10449. Більшість студентів, які здобувають свою першу вищу освіту, мають право на відстрочку від призову. Проте існують деякі винятки, коли студент може отримати повістку.

Як повідомлялося, секретар Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки Роман Костенко заявив, що мобілізаційний вік в Україні має бути з 20 років.

Читайте также