Румунія збиватиме російські дрони на кордоні з Україною

У Румунії неподалік кордону з Україною розпочала роботу система боротьби з дронами в районі дельти Дунаю.

Система наразі працює добре. Про це заявив президент Румунії Клаус Йоганніс на засіданні Євроради у Брюсселі, пише Digi24.

"Система боротьби з безпілотниками працює. Ми вже маємо розміщене обладнання для боротьби з дронами. Деяке обладнання надходить зі збройних підрозділів Румунії, інше - від союзникі. Ми продовжуватимемо", - сказав він.

Подписывайтесь на наш телеграм канал новостей - INKORR

Президент Румунії уточнив, що встановлена протидронова система відстежує потенційні загрози практично над самою землею, тоді як раніше радари виявляли об'єкти на висоті не нижче 600 м.

"Ми й далі вдосконалюємо систему, тому що маємо уникати таких інцидентів", - додав Йоганніс.

Румунія закликала країну-агресорку Російську Федерацію припинити атаки на Україну, заявила міністерка закордонних справ Румунії Лумініце Одобеску, після того, як у ніч на 11 жовтня на території сусідньої країни упав черговий безпілотник.

Вночі 4 вересня росіяни атакували південь Одеської області ударними дронами Shahed-136. Масована атака була спрямована по цивільній інфраструктурі.

Тоді речник Міністерства закордонних справ України Олег Ніколенко повідомив, що під час атаки в районі Ізмаїльського порту на Одещині російські дрони впали і здетонували на території Румунії.

Міністр міністр оборони Румунії Ангел Тілвар заявив про знайдені уламки.