Скільки часу потрібно варити яйця, щоб отримати необхідну вам консистенцію

Немає такої людини, яка хоча б раз у житті не варила яйця. І, напевно, багато хто стикався з ситуацією, коли яйце тріснуло і наполовину вилилося у воду, недоварилося або переварилося.

Як не дивно, така проста дія, як варіння яєць має досить багато нюансів. Gazeta.ua розбере цей процес по поличках і розповість про кілька невеликих секретів, щоб мати можливість без проблем і зволікань приготувати яйце тієї консистенції, яка нам необхідна.

Скільки варити яйця?

Час варіння яєць залежить саме від того, який ви хочете отримати жовток - рідкий або густий.

- некруто - 4 хвилини,- заварні і тверді яйця некруто - 6 хвилин,- вершкові яйця круто - 7 хвилин,- тверді яйця - 8 хвилин,- яйця, зварені круто - 9-10 хвилин.

Подписывайтесь на наш телеграм канал новостей - INKORR

Як варити яйця?

Найпростіший і найпоширеніший спосіб варіння яєць - це каструля з водою. Нам знадобляться каструля, вода та яйця.

Часто можна почути необхідність додавання солі у воду при варінні яєць. Сіль додається у воду для того, щоб у разі розтріскування шкаралупи та протікання яєць білок швидше згорнувся та закупорив тріщину. Якщо варити яйця правильно, то сіль не знадобиться.

Основна відмінність у підходах до варіння яєць полягає в тому, чи класти їх у холодну чи гарячу воду.

Але в будь-якому разі перед приготуванням яйця слід обов'язково помити, бажано під струменем теплої води і бажано зі щіткою або мочалкою. Таким чином, Ви позбавляєтеся частинок бруду, які могли залишитися на шкаралупі.

При варінні із закладкою в холодну воду засікати час варіння необхідно після закипання, що ставить нас у не дуже зручну ситуацію, коли необхідно стежити за каструлею практично весь період приготування. Простіший і точніший спосіб - із закладкою в киплячу воду, оскільки спочатку ми просто включаємо вогонь на максимум, щоб вода закипіла, а після цього кладемо яйця і ставимо таймер.

Яйця мають бути вкриті водою повністю плюс десь сантиметр. Це допоможе яйцям проваритися рівномірніше і не стукатися один об одне, що знизить ймовірність розтріскування.

Великдень 2023 в Україні відзначається 16 квітня.

Ні для кого не секрет, що головними атрибутами Великодня є писанки та великодні яйця, які не лише прикрашають будинок, а й виставляються на стіл як одна з основних страв цього свята.

А щоб яйця під час варіння не потріскалися і легко очистилися, потрібно знати кілька нюансів, про які розповість Gazeta.ua.