Скільки часу потрібно варити яйця, щоб отримати необхідну вам консистенцію

Усі ми хоча б раз варили яйця і знаємо, що це не завжди просто. Часом яйце тріскає або вариться недостатньо або переварюється. Щоб уникнути таких проблем, Gazeta.ua розповість про деякі хитрощі варіння яєць.

Як довго варити яйця залежить від того, яку консистенцію жовтка ви хочете отримати. Для рідкого жовтка треба варити 4 хвилини, для заварного або твердого некруто - 6 хвилин, для вершкового жовтка - 7 хвилин, для твердого яйця - 8 хвилин, а для гартованого - 9-10 хвилин.

Найпростіший спосіб варіння яєць - це варити їх у каструлі з водою. Не всі знають, що додавання солі у воду є не обов'язковим. Але якщо додати сіль, то вона допоможе згорнути білок, якщо шкаралупа тріскається під час варіння. До речі, перед варінням яйця треба помити, щоб позбутися бруду.

Є два підходи до варіння яєць: засікати час після закипання води або ставити яйця, коли вода залишається в кипінні. Доцільніше другий варіант, оскільки так легше контролювати час. Яйця треба обов'язково повністю покрити водою, але не перекривати їх ізлишком. Так яйця краще проваряться і не тріснуть.

16 квітня 2023 року в Україні відзначають Великдень, який не може обійтися без писанок та великодніх яєць. Ці яйця не тільки прикрашають будинок, але і є важливою частиною святкового столу. Щоб під час варіння яйця не тріскалися і легко очистилися, треба знати кілька хитрощів.