Суд визнав винним росіянина, який каже, що не пам'ятає, як прилетів до США

В американському штаті Каліфорнія визнали 46-річного громадянина Росії Сергія Очигаву винним у брехні федеральним агентам під час спроби перетнути кордон. Про це пише BBC.

Чоловіка арештували після того, як 4 листопада 2023 року той прилетів з Копенгагена до Лос-Анджелеса, зробивши це без паспорта, візи та квитка на літак.

Прокурори стверджували, що контроль за безпекою у Копенгагені чоловік пройшов, прилаштувавшись до іншого пасажира. Він непоміченим пройшов через вихід на посадку і сів на рейс Scandinavian Airlines до Лос-Анджелесу. У літаку чоловік постійно пересідав з одного місця на інше, чим привернув до себе увагу бортпровідників.

4 листопада, коли літак приземлився у Лос-Анджелесі, прикордонники США зустріли чоловіка. Агентам не вдалося знайти жодних офіційних записів про нього на рейсі Scandinavian Airlines або будь-якому іншому рейсі.

Прибувши до США, чоловік не зміг надати візу, закордонний паспорт чи інші необхідні документи для в'їзду. У ході обшуку його сумки співробітники виявили російські та ізраїльські паспорти, що належали йому.

Росіянин сказав прикордонникам, що забув свій закордонний паспорт у літаку, що виявилося неправдою. Він також заявив, що не впевнений, чи мав квиток на літак та не пам'ятає, як сів на рейс, бо не спав три дні.

Офіційні особи звинуватили його у наданні неправдивої інформації. Вирок Очигаві буде оголошено 5 лютого.

Нагадаємо, у Сполучених Штатах Америки заарештували підприємця, який в обхід санкцій постачав російським компаніям, пов'язаним із ФСБ, напівпровідники. Йому загрожує до 20 років в'язниці. 

До слова, центральний окружний військовий суд засудив 17-річного жителя Челябінської області до п’яти років колонії загального режиму за спробу підпалу військкомату.