The New York Times назвав українські вареники "Pierogi Ruskie": мережа вибухнула

Американське видання The New York Times опублікувало пост про "Pierogi Ruskie".

На своїй сторінці у Facebook вони розмістили фото української страви - вареників.

"Чудовий рецепт, який випливає, коли залишилися рештки картопляного пюре. П'єрогі завжди є в меню історичних польських ресторанів, які колись були соціалістичними їдальнями. Цей рецепт руських п'єрог, фаршированих картоплею та сиром", - йдеться у дописі.

Користувачів мережі обурила вказана назва національної страви. Ситуація викликала ажіотаж і до обговорення долучилися чимало людей

"До вашого відома. "П'ироги" лише польські, це аналог українських вареників. У Росії ніколи не було такої страви", - висловився під постом український кулінар Євген Клопотенко.

Українська антропологиня та письменниця про кулінарію, яка спеціалізується на кулінарній спадщині Галицького регіону у Східній Європі, та публікує рецепти під псевдонімом Пані Стефа теє висловила свою думку. Вона спеціально пояснила, що не так із цією назвою.

"Гаразд, а чому ж тоді pierogi руські, а не вареники українські?" спитаєте ви, і будете мати рацію. Бо "пирогами руськими" в Польщі віддавна називається один конкретний вид вареників, а саме з начинкою з картоплі та сиру, присмачену смаженою цибулькою. Чому ці пироги-вареники руські? Бо вважається, що саме з Русі, а точніше з своєї місійної мандрівки до Києва їх привіз до Польщі домініканський святий Яцек (Jacek Odrowąż), якого, до речі, так і називають Святий Яцек з пирогами. Ага, в цій історії не обійдеться без легенд і святости", - наголосила письменниця.

Подписывайтесь на наш телеграм канал новостей - INKORR

Під постом коментатори розділилися. Половина обурених звинувачують їх у недотриманні журналістських стандартів. Мовляв, перед друком не перевіряють інформаці про походження страви, а інша половина пояснює, що "русскіе" це не те саме, що "русские".

"Це українські вареники наша національна страва. Дивна перевірка фактів від поважної газети", - пише Ярослава Шумик.

Позаторік ЮНЕСКО внесла український борщ до переліку об'єктів нематеріальної культурної спадщини, яка потребує охорони.

Цього року історичний центр Одеси включили до списку Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.