У Черкасах віряни Московського патріархату захопили собор: є поранені (фото, відео)

В Черкассах захвачен собор московскими верующими
В Черкассах захвачен собор московскими верующими

Вранці, 17 жовтня, Свято-Михайлівський собор у Черкасах перейшов до Православної церкви України. Внаслідок чого біля храму виникла бійка між вірянами обох конфесій. Кореспонденти Суспільного повідомляють про поранених.

«На місці поліція та медики, до них звернулися кілька людей. До медиків звернулися кілька людей, зокрема, жінка із перебинтованою головою та чоловік, якого, за словами вірян, забризкали перцевим балончиком», – йдеться у матеріалі.

Наразі на місці події працюють правоохоронці. Про це повідомляє Національна поліція України.

«До поліції надійшла інформація про скупчення людей на території храму. Правоохоронці прибули на місце події з метою забезпечення громадського порядку, документування правопорушення та встановлення усіх учасників інциденту. На місці працюють слідчо-оперативні групи», – зауважують правоохоронці.

Також на штурм собору прихильниками Московського патріархату відреагував мер міста Анатолій Бондаренко. Він зауважив, що перебуває на площі Слави, де відбудеться вшанування двох загиблих Героїв. Опісля поховання мер запросив громаду на богослужіння у Свято-Михайлівський собор:

«Шановні містяни, після проведення поховання я думаю близько 11-12 години запрошую громаду міста Черкаси висловити свою думку стосовно існування Московської церкви в нашому місті. Запрошую всіх прийти помолитися за Збройні сили України, за здоров'я наших воїнів українською мовою в найбільшому храмі в центрі України. Ми влада не вмішувалися в цей процес, громада добровільно перейшла до ПЦУ, але там відбувається вже щось неправомірне».

Як повідомляють місцеві медіа, з прихожанами Московського патріархату був митрополит Феодосій, якому неодноразово повідомляли про підозру за дискредитацію священників інших конфесій і поширення фейків.

Нагадаємо, що вранці, 17 жовтня, Свято-Михайлівський собор у Черкасах перейшов до Православної церкви України, на що відразу відреагували віряни Московського патріархату. Вони зламали вхідні ворота і потрапили на територію храму. 

Читайте также