У Кабінеті Міністрів вирішили, що буде з тарифами на опалення, газ, електрику та гарячу воду: терміни

Уряд України вирішив продовжити дію пільгових цін на газ, опалення, гарячу воду та електроенергію для населення. Це рішення було оголошено на засіданні Уряду 26 квітня.

Згідно з повідомленням, до кінця літа ціна на газ для постачальників опалення та гарячої води залишиться без змін. Крім того, вартість електроенергії для населення також збережеться на рівні 2 гривні 64 копійки за кіловат.

"Залишаємо цю ціну без змін. Положення про накладання спеціальних обов'язків на учасників ринку електричної енергії буде продовжено до 31 травня", - повідомив Шмигаль.

Завдяки продовженню дії пільгової ціни на природний газ, запровадженої "Нафтогазом", українці будуть платити за газ 7 гривень 96 копійок за кубометр.

Варто відзначити, що у лютому 2024 року Уряд прийняв Порядок перерахунку ціни на комунальні послуги, щоб українці платили лише за фактично отримані послуги.

Тим часом, незважаючи на інтенсивні атаки на українську енергетику, найближчим часом підвищення вартості електроенергії не планується, про що заявив міністр енергетики Герман Галущенко.

Нагадаємо, Нацбанк переглянув тарифи на касове обслуговування.