У Нігерії понад 100 в'язнів втекли на волю через те, що проливні дощі розмили стіни в'язниці

Щонайменше 118 ув'язнених втекли на волю після того, як проливний дощ пошкодив стіни в'язниці поблизу нігерійської столиці, пише Reuters.

Злива, яка тривала кілька годин, зруйнувала частини установи середнього рівня безпеки, включно зі стінами по периметру та навколишніми будівлями, заявив речник тюремної служби Адаму Дуза.

Агенти служби безпеки шукають втікачів і наразі затримали 10 з них. Дуза запевнив громадськість, що влада контролює ситуацію.

«Громадськості також наказано стежити за втікачами та повідомляти про будь-які підозрілі рухи найближчій службі безпеки», – сказав речник.

Дуза не надав жодних подробиць щодо в'язнів-утікачів, але в як відомо, в минулому, у цій в'язниці перебували члени ісламістського повстанського угруповання «Боко Харам».

Ця ситуація стала ще однією серйозною проблемою безпеки в Нігерії, де недостатнє фінансування та слабкі заходи безпеки у в'язницях створюють умови для втечі. За останні роки тисячі ув’язнених втекли через слабку інфраструктуру у в'язницях та атаки бойовиків на них. До прикладу, в липні 2022 року було звільнено близько 440 ув’язнених через напад «Ісламської держави» на в’язницю суворого режиму в столиці Абуджі.

Також у 2021 році на південному заході Нігерії озброєні бойовики напали на в’язницю. Внаслідок цього 575 ув’язнених втекли.

До слова, у Нігерії відкрили найбільший в Африці нафтопереробний завод Dangote, який має допомогти у подоланні хронічного дефіциту пального в країні.

Читайте також:

  • Масло за 290 грн, кілограм бананів за 30: які ціни на продукти в тропічній Нігерії
  • Українська дипломатія в Африці. У Нігерії відбувся показ фільму «20 днів у Маріуполі»