У Німеччині сказали, що чекає на українців із простроченими закордонними паспортами

Українські біженці можуть залишатися в Німеччині навіть із простроченим закордонним паспортом, адже для отримання чи продовження посвідки на проживання такий документ мати не обов'язково.

Про це повідомляє DW із посиланням на представника сенату (уряду) ФРН.

Німецький чиновник пояснив, що в таких ситуаціях головне, щоб влада Німеччини могла засвідчити особу людини.

При цьому, незалежно від рішення МЗС України щодо припинення консульських послуг, право на перебування у ФРН та пов'язані з цим можливості для біженців зберігаються.

Крім цього, представник сенату заявив, що якщо громадянину України в посольствах чи консульствах нададуть у видачі чи продовженні паспорта лише через те, що він не служив чи не служить в армії, земельне управління Берліна у справах іноземців може видати людині проїзний документ, який замінює паспорт під час поїздок за кордон.

Украинцы в Германии

Щоправда, доповнив представник сенату, це робитиметься лише у виняткових випадках. Правила перебування іноземців у Німеччині дозволяють імміграційним відомствам видавати німецькі документи, що замінюють, особам призовного віку, якщо ті можуть довести наявність вагомих причин для поїздки. Військовий обов'язок сам по собі вважається в Німеччині цілком прийнятним громадянським обов'язком.

Раніше українці в Німеччині та юристи поділилися думками щодо обмеження видачі закордонних паспортів.