«Укренерго» застосувало аварійні відключення для промислових та побутових споживачів

«Укренерго» застосувало аварійні відключення для промислових та побутових споживачів

Сьогодні, 15 травня, з 6:40 до 09:00 години диспетчерський центр «Укренерго» застосував  контрольовані аварійні відключення для промислових та побутових споживачів в усіх регіонах України. Про це повідомила пресслужбаі компанії.

За інформацією, енергоживлення об'єктів критичної інфраструктури не обмежується. Причина – збільшення дефіциту електроенергії внаслідок зростання споживання через похолодання на тлі наслідків російських обстрілів.

Також 15 травня з 00:00 до 24:00  для  промислових споживачів будуть діяти графіки обмеження потужності.

Раніше повідомлялося, що «Укренерго» ввело екстрені відключення світла у всіх регіонах України. Вони триватимуть з 21:00 до 00:00. 

Також повідомлялося, що у деяких областях України було введено графіки аварійних відключень. Зокрема, йдеться про Львівську, Івано-Франківську, Сумську, Вінницьку, Полтавську, Дніпропетровську та у Києві.

За вказівкою НЕК «Укренерго» першими графіки аварійних відключень ввели на Львівщині та Сумщині. Причиною став дефіцит потужності через масовані атаки РФ на енергосистему України.

Нагадаємо, якщо споживання електроенергії буде рости ще більше, то в Україні можуть бути введені обмеження для побутових споживачів.

Читайте також:

  • Україна здійснила аварійне постачання електроенергії з трьох країн: звернення енергетиків 
  • Для вільного імпорту електроенергії потрібно скасувати прайс-кепи, – «Центр Разумкова»

Читайте также: