В Україні запустили додаток Армія+: Зеленський розповів про функції

Приложение Армия+: военные функции, Зеленский
Приложение Армия+: военные функции, Зеленский

В Україні з сьогоднішнього дня, 8 серпня, запустили програму для українських військовослужбовців Армія+.

Як передає "Хвиля" , про це повідомив президент України Володимир Зеленський.

За його словами, додаток включає оформлення рапортів онлайн, а також ряд інших послуг.

"З сьогоднішнього дня буде працювати додаток Армія+. Стартує він з базових функцій, і ми наповнюватимемо його новими функціями. Зокрема, відразу електронні рапорти, коли за кілька кліків можна зробити те, що зараз займає години і дні", - сказав Зеленський.

Президент зазначив, що також буде армія ІТ та опитування, щоб бачити реальну ситуацію із забезпеченням українських підрозділів.

"І це тільки перший реліз Армія+. Далі так само як ми наповнювали "Дію" новими функціями наповнюватимемо і Армія+. Мета програми - звільнити армію від повільної паперової роботи, щоб командири та солдати не витрачали свій час на застарілу та нікому не потрібну бюрократію та заповнення паперів", - пояснив лідер України.

Армія+

На презентації програми також виступив міністр оборони Рустем Умеров. Він наголосив, що цифровізація військ сьогодні це незворотний процес, від цього залежить ефективність за дієздатність Сил оборони.

"Стисло про те, що вже маємо - 3,2 млн осіб вже маємо в Резерв+, 55 тисяч працівників у е-Бронюванні, цифровізовано оборонні закупівлі наших агентств. Дуже багато підписаних контрактів на дуже велику кількість грошей. Сьогодні ми йдемо ще далі і презентуємо цифрову платформу для військових Армія+", - розповів він.

Крім того, Умеров підкреслив, що метою Міноборони є створення екосистеми, яка робить життя військового простим і зрозумілим. При цьому він пообіцяв, що згодом Армія+ інтегрують сервіси і для військових.

"Армія+ це все сервіси для військових у єдиній системі - банки, навчання, цифровий документообіг, логістика, кадрові питання, зворотний зв'язок", - додав міністр оборони.

Електронні рапорти

Крім електронного військового посвідчення, додаток також містить низку інших функціональних можливостей. Як раніше повідомляла заступник міністра оборони України з цифрового розвитку Катерина Черногоренко, у цьому додатку буде доступно одинадцять різних видів рапортів.

Механізм їх використання гранично простий - військовослужбовець всього на два кліки може відправити необхідний рапорт своєму командиру. Після цього він отримає зворотний знак: командир прийняв цей документ до розгляду чи ні.

Мобілізація в Україні / Фото: АрміяInform

"Електронні рапорти - це для нас дуже критично. Адже більшість процесів в армії проходять через паперові рапорти. І це абсолютно недружня процедура: рапорт пишеться від руки, ти не можеш відстежити, коли його розглянуть, коли підпишуть і т.д." , – пояснила Черногоренко.

Отже, електронний рапорт проходитиме ті самі етапи, що й паперовий варіант – реєстрація в стройовій частині із присвоєнням вхідного номера. Але головна відмінність у тому, що у додатку можна буде відслідковувати статус поданого рапорту. Він може бути на різних стадіях: "на реєстрації", "на підписі", "узгоджений", "відхилений" і так далі. Якщо рапорт буде відхилено, то командир, який прийняв таке рішення, повинен буде в додатку обов'язково вказати причину відхилення та завірити її своїм електронним цифровим підписом.

Отримання статусу УБД онлайн

Крім того, новий додаток для військових дозволить набувати статусу УБД. Йдеться про подання заявки до кількох кліків та отримання електронного документа в Армія+.

"Тепер цей процес не триватиме місяцями, а до кількох днів. Тому що це про гідність і це про те, що держава може робити людяні сервіси для своїх громадян", - зазначила Черногоренко.

Замовлення боєприпасів та евакуація

Серді іншого, в Україні працюють і над іншими опціями програми. Зокрема, як за допомогою Армія+ військовий, перебуваючи в окопі, міг би замовити боєприпаси.

Також до Армії+ хочуть додати опцію евакуюватися. Щоб військовослужбовець міг дати сигнал, і його відповідно забирали б на найближчий стабілізаційний пункт, де вже надавали необхідну медичну допомогу.

Завантажити програму можна в App Store та Google Play:

https://itunes.apple.com/app/id6499126615

https://play.google.com/store/apps/details?id=ua.gov.armyplus.app&hl=uk.

Нагадаємо, в Україні запровадили нове обмеження для чоловіків віком від 18 до 60 років. 

Читайте также

ЗСУ получат новые дроны и корабли - ISW
06.08.2024 - 13:45 161 просмотрели
Новые дроны и корабли для ВСУ