Загинув, захищаючи пораненого побратима. Згадаймо Євгена Шумілова

Щодня о 9 ранку українці вшановують пам’ять усіх, чиє життя забрала російсько-українська війна. Нині згадаємо Євгена Шумілова. 

Євген Шумілов народився у 1992 році в Києві. Після закінчення школи у рідному місті вступив до Київського національного університету театру, кіно і телебачення імені Івана Карпенка-Карого, де навчався за спеціальністю  акторське мистецтво. Згодом почав працювати у «Сучасному театрі».

До повномасштабного вторгнення Євген знімався у різноманітних серіалах та телепроєктах, зокрема, «Речовий доказ», «Реальна містика», «Сидорéнки-Сидóренки», «Швидка», «Агенти справедливості», «Відділ 44». Також він був відомий за рекламою «Нової пошти».

У 2022 році Євген пішов на війну добровольцем. Він був ротним медиком у Третій штурмовій бригаді.

30 квітня Євген Шумілов загинув, захищаючи пораненого побратима. Про смерть захисника України повідомив його близький друг Іван Марченко. 

Режисер Антонію Лукіч також написав про загибель актора: «Мав честь попрацювати з ним на знімальному майданчику, де він так пронизливо, та з такою надією дивився в майбутнє… Дякую тобі, Женя, світла памʼять…»

У Євгена лишилася мама і вітчим з інвалідністю 

«Главком» долучається до хвилини мовчання. Ми вшановуємо памʼять усіх українців, які загинули у боротьбі за Батьківщину. Ми згадуємо загиблих від рук російських загарбників, запалюємо свічки пам’яті та схиляємо голови у скорботі під час загальнонаціональної хвилини мовчання, вшановуючи світлу пам’ять громадян України, які віддали життя за свободу і незалежність держави: усіх військових, цивільних та дітей, усіх, хто загинув у боротьбі з російськими окупантами та внаслідок нападу ворожих військ на українські міста і села.