ВСУ усиливают атаки на левом берегу Днепра - карты боев ISW

Украинские военные активизировали атаки на восточном (левом) берегу Днепра и удерживают некоторые позиции в Крынках.

ВСУ также провели наступательные операции под Бахмутом 24 октября, есть успехи в западной части Запорожской области. Об этом сообщает Институт изучения войны (ISW).

Операція №1 - Луганська область

Російські війська продовжували наступальні операції вздовж лінії Куп'янськ-Сватово-Кременна 24 жовтня, але не досягли жодних підтверджених успіхів.

Генштаб повідомив, що українські війська відбили безуспішні російські атаки в районі Куп'янська поблизу Сіньківки та Іванівки та в районі Сватового поблизу Макіївки та Надії.

Російські блогери стверджували, що російські війська продовжують наступальні операції у напрямку Куп'янська. Один російський військовий блогер стверджував, що російські війська перейшли у наступ під Кремінною та захопили український опорний пункт у невстановленому місці під Кремінною.

Подписывайтесь на наш телеграм канал новостей - INKORR

Російські джерела стверджували, що українські сили 24 жовтня контратакували вздовж лінії Куп'янськ-Сватово-Кремінна і трохи просунулися вперед. Міністерство оборони Росії заявило, що російські війська відбили українські атаки в районі Сіньківки, Іванівки та Сергіївки, а також на захід від Кремінної в районі Ямполівки та Діброви.

Російський військовий блогер стверджував, що українські війська контратакували поблизу Райгородки та витіснили російські війська з деяких позицій, які тепер стали оспорюваною "сірою зоною".

Операція №2 - Донецька область

ЗСУ провели наступальні операції під Бахмутом 24 жовтня та підтвердили успіхи. Українські війська просунулися на схід від Андріївки за залізничну лінію.

Російські війська провели наступальні операції під Бахмутом 24 жовтня і не досягли підтверджених успіхів.

Генштаб повідомив, що українські військові відбили російські атаки поблизу Богданівки, Хромового, Кліщіївки та Андріївки. Український військовий аналітик полковник Петро Черник заявив, що українські війська утримують позиції на всіх пануючих висотах поблизу Бахмута.

Російське джерело стверджувало, що українські сили трохи просунулися на схід від Андріївки та що знаходяться поблизу Одрадівки. Міністерство оборони Росії заявило, що російські війська відбили українську атаку і завдали удару по українських силах поблизу Богданівки та Кліщіївки.

Російський блогер заявив, що російські війська відбили українську атаку поблизу Курдюмівки.

ISW підтверджує, що російські війська утримують позиції в межах 1 км від Васюківки у найближчій точці.

Російські війська провели наступальні операції під Авдіївкою 24 жовтня і просунулися до частини терикону та на південний захід від Красногорівки, а також на північ від залізничної лінії біля Красногорівки.

Український генштаб повідомив, що російські війська провели безуспішні атаки поблизу Авдіївки, Степового, Кераміка, Північного та Тоненького.

Черник та український військовий оглядач Костянтин Машовець повідомили, що підрозділи російської армії розгорнуті поблизу Авдіївки та що російські військові можуть розгорнути додаткові підрозділи на Авдіївському напрямку.

Російські джерела стверджували, що українські війська 24 жовтня безуспішно контратакували поблизу Авдіївки. Російські блогери стверджували, що українські війська контратакували біля Пісків, Опитного та Першомайського.

Російські війська провели наступальні операції на захід і південний захід від Донецька 24 жовтня, але не досягли заявлених чи підтверджених успіхів.

Генштаб повідомив, що українські війська відбили російські атаки поблизу Невельського, Мар'їнки, Побєди та Новомихайлівки.

Ні українські, ні російські джерела не повідомляли про українські атаки на південний захід від Донецька 24 жовтня.

"Південна вісь"

ЗСУ 24 жовтня не проводили жодних заявлених чи підтверджених атак у районі кордону Донецької та Запорізької областей.

Російські війська продовжили наземні атаки в районі кордону Донецької та Запорізької областей та просунулися на північ від Приютного.

Генштаб повідомив, що російські війська провели безуспішні атаки поблизу Старомайорська, Пречистівки та на південь від Золотої Ниви.

Російський новинний агрегатор заявив, що російські війська атакували поблизу Новодонецького та Новомайорського 23 жовтня.

Українські військові 24 жовтня продовжили наступальні операції у західній частині Запорізької області та підтвердили наступ. Українські сили трохи просунулися на захід від Роботиного.

Український генеральний штаб також повідомив, що українські сили досягли невказаного часткового успіху на південь від Роботиного.

Відомий російський блогер заявив, що українські війська атакували поблизу Копані та Новопрокопівки. Інше російське джерело відзначило, що українські сили збільшили інтенсивність своїх атак у напрямку Копані та Новопрокопівки, але заявило, що українські сили не просунулися в цьому районі.

Російські блогери стверджували, що українські війська здійснили кілька невдалих механізованих атак поблизу Роботиного та Новопрокопівки. Російський блогер заявив, що бої продовжуються поблизу Вербового.

Російські війська контратакували у західній частині Запорізької області, але підтверджених успіхів не досягли. Український генштаб повідомив, що російські війська провели безуспішні атаки на південний схід від Малої Токмачки.

Російський блогер стверджував, що підрозділи російської армії просунулися на південний захід від Вербового. Російський новинний агрегатор заявив, що 23 жовтня російські війська контратакували на північний захід від Роботиного та поблизу Вербового.

За словами російських джерел, українські війська утримують деякі позиції у Кринках та продовжують обмежені атаки на східному (лівому) березі Дніпра.

Російські блогери стверджували, що українські війська все ще контролюють частину Кринки та утримують позиції біля Антонівського автомобільного та залізничного мостів.

Інший російський військовий блогер стверджував, що українські війська регулярно атакують у районі Антонівського автомобільного та залізничного мостів.

Російський військовий блогер стверджував, що українська диверсійно-розвідувальна група висадилася біля Підступного і захопила ділянку дороги, що сполучає Пойму, Козачі Табори та Кринки.

Російські блогери стверджували, що українські війська перекинули резерви на острови у дельті річки Дніпро та намагаються прорватися до Пойми та Пищанівки.

Російські блогери стверджували, що українські війська продовжують переправляти невеликі групи особового складу через річку Дніпро на човнах у різних точках. Міністерство оборони Росії заявило, що українські війська невдало намагалися захопити позиції на східному березі річки Дніпро.

Темпы боев возле Работино и Вербового снизились, однако, Силы обороны продвигаются вперед.

Продолжаются операции по высадке десанта ВСУ на левый берег Днепра в Херсонской области.

Ситуация в Харьковской и Луганской областях до сих пор напряженная.