ЗСУ посилюють атаки на лівому березі Дніпра - карти боїв ISW

За останні дні українські військові посилили свої атаки на східному березі Дніпра, а також утримують деякі позиції в Кринках. Зокрема, ЗСУ провели наступальні операції під Бахмутом, які виявилися успішними, а також зробили прогрес у західній частині Запорізької області. Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

У Луганській області російські військові продовжують свій наступ, однак не досягли значних результатів. Водночас, українські сили відбили атаки російських військ поблизу Куп'янська та Сватового.

На Донецькому напрямку відбулися наступальні операції під Бахмутом, які були успішними з боку українських військ. Вони просунулися далі на схід від Андріївки. Російські війська також провели атаки під Бахмутом, проте без успіху.

Українські війська відбили атаки російських сил поблизу Богданівки, Хромового, Кліщіївки та Андріївки. Вони також утримують позиції на всіх пануючих висотах поблизу Бахмута.

Українські збройні сили також активно діють у західній частині Запорізької області, де вони просуваються на захід від Роботиного. Також відомо, що тривають операції з висадки десанту на лівому березі Дніпра в Херсонській області. У той же час ситуація в Харківській та Луганській областях залишається напруженою.

Незважаючи на зниження темпів боїв біля Роботиного і Вербового, Сили оборони продовжують просуватися вперед. Також триває оперативна діяльність з висадки десанту на лівому березі Дніпра в Херсонській області. Ситуація в Харківській та Луганській областях залишається напруженою.