Зверніть увагу на лічильник: українців застерегли від неприємностей із платіжками за комуналку

Счетчик коммунальных услуг - предупреждение для украинцев
Счетчик коммунальных услуг - предупреждение для украинцев

Українців застерегли від неприємностей із платіжками за комунальні послуги.

Як передає "Хвиля", про це пише Комунальний концерн "Центр комунального сервісу".

Так, українцям слід пам'ятати, що для того, щоб не допускати неточностей, потрібно не лише передати своєчасно показники квартирних лічильників, але й провести перевірку приладів обліку. Робити це потрібно регулярно кожні чотири роки. Більш точну інформацію можна дізнатися у технічному паспорті лічильника або у свідоцтві про перевірку.

При цьому комунальники звертають увагу, що ігнорувати процедуру не можна. Іншими словами, якщо перевірку не буде проведено вчасно, то передані з такого лічильника показники вважатимуться недійсними. В результаті це призведе до проблем з платіжками.

"Якщо не вчасно здійснити повірку лічильника, він буде знятий з абонентського обліку: постачальники послуг надалі не зможуть використовувати показання приладу як підставу для обсягу нарахувань", - попередили у комунальному концерні.

Таким чином, якщо лічильник буде знятий з абонентського обліку, то нарахування будуть проводитись за іншими алгоритмами, визначеними особливостями технічних характеристик будинку:

  • при наявності загальнобудинкового лічильника - за його показниками;
  • при відсутності загальнобудинкового лічильника - за нормою.

Проте українцям слід звернути увагу, що суми у платіжках у такому випадку будуть вищими, ніж при обліку споживання за квартирним лічильником.

Нагадаємо, у YASNO пояснили, як сплатити за світло за тарифом на 50% дешевше.

Читайте также