Руйнування Трипільської ТЕС: «Укренерго» звернулося до українців

У результаті втрати Трипільської ТЕС, потужність знизилася, що може призвести до дефіциту електроенергії у пікові вечірні години. Та зазначається, що енергетики планують уникнути обмежень споживачів. Про це повідомили в пресслужбі «Укренерго».

«Доки сонячні електростанції працюють, у системі профіцит, є невеликий експорт. Однак на вечірній максимум з 19:00 до 22:00 можливий дефіцит. Незначний, але дефіцит. Сонце сяде, внутрішньої потужності недостатньо, імпорту в необхідних обсягах немає», - повідомили в пресслужбі.

У «Укренерго» також зазначили, що, якщо потрібно, будуть залучати аварійну допомогу від сусідніх країн, оскільки наразі ціни на українському ринку електроенергії нижчі, ніж на європейському.

«У будь-якому разі, якщо будуть обмеження, ми повідомимо додатково. Поки що спробуємо пройти вечір без них», - додали в компанії.

Однак найскладніша ситуація з енергопостачанням залишається в Харкові, тому що унаслідок постійних атак з боку Росії, компанії важко прогнозувати терміни відновлювальних робіт.

Внаслідок масованої атаки російськими ракетами та дронами у різних областях, підстанції «Укренерго» та об'єкти генерації отримали пошкодження. Через це, в Харківській області були введені графіки аварійних відключень, а промисловим споживачам встановлені ліміти споживання на Криворіжжі.

Нагадаємо, що внаслідок російської атаки, Трипільська тепло-електростанція на Київщині була повністю знищена. Наразі проводяться роботи з гасіння пожежі.