Румунія підняла винищувачі після порушення повітряного простору: дрон проник на 14 км вглиб країни

Підняті винищувачі після порушення повітряного простору
Підняті винищувачі після порушення повітряного простору

У четвер, Румунія підняла у повітря чотири винищувачі після того, як невідомий літаючий об'єкт, який, ймовірно, був безпілотником, проник до їх національного повітряного простору на відстань 14 км. Це сталося у повітрі південно-східного повіту Констанца, про це повідомило міністерство оборони.

За інформацією Reuters, Румунія, яка є членом ЄС та НАТО і має кордон з Україною завдовжки 650 км, не вперше зіткнулася з падінням частин російських безпілотників на їх територію протягом останнього півтора року, коли Росія атакує українську портову інфраструктуру.

"Радар показав, що кордон Румунії було перетнуто о 16:00 за Гринвічем (18:00 за центральноєвропейським часом - ред.)", - заявило міністерство. Вони також зазначили, що безпілотник спочатку був помічений над Чорним морем, коли він направлявся до Румунії.

Румунія негайно підняла два винищувачі F-16 та два іспанські F-18, які здійснюють місії повітряного патрулювання в країні до кінця року. Але пілотам не вдалося знайти безпілотник.

Мешканці повіту Констанца були попереджені про необхідність шукати укриття.

У п'ятницю вранці військові проведуть пошуки можливого місця падіння, повідомило міністерство.

На початку вересня повітряний простір Румунії та Латвії був порушений російськими безпілотниками, що викликало занепокоєння щодо зростання напруги. Міністри оборони країн східного флангу НАТО спільно закликали до надійної та координованої відповіді альянсу на порушення повітряного простору безпілотниками.

Наприкінці вересня російський безпілотник знову вторгнувся в повітряний простір Румунії.

Читайте також