Румунія розробляє програму зеленої енергії для міст вартістю 804 млн євро

Програма зеленої енергії для міст
Програма зеленої енергії для міст

Румунія розробила програму інвестицій в зелену енергію

Міністерство енергетики Румунії розпочало публічне обговорення проекту програми "Зелена енергетика", яка сприятиме інвестиціям в зелену енергію та енергоефективність. План передбачає реалізацію за 6 років з витратою 4 мільярдів леїв (804 мільйони євро).

Головна мета програми - підтримка місцевої влади та операторів систем теплопостачання. Муніципалітетам потрібне фінансування для забезпечення безпечної та екологічно чистої енергії для громадян та покращення їхнього життя. Програма передбачає фінансування проектів зеленої енергетики та енергоефективності, а також модернізацію системи централізованого опалення та охолодження.

Фінансування програми буде здійснюватися за рахунок випуску зелених облігацій, який планує Міністерство фінансів. Програма також включає окремі компоненти спрямовані на муніципалітети, які беруть участь в європейській програмі "100 кліматично нейтральних та розумних міст до 2030 року", а також на місцеві органи влади та системи теплопостачання.

Реалізація цієї програми є важливим кроком у становленні безпечної, доступної та екологічно чистої енергетичної системи в Румунії.

Читайте також