Шахраї вигадали новий спосіб наживатися на родинах полонених

Шахраї намагаються шахрайським шляхом вплинути на процес обміну військовополонених, використовуючи зламані сторінки посадових осіб у соціальних мережах. Про це повідомив омбудсмен Дмитро Лубінець.

Для цього вони навіть зламують сторінки посадових осіб державних органів у соціальних мережах. На жаль, нещодавно шахраї зламали акаунти працівників Офісу омбудсмена. Недоброчесні нібито від імені цих працівників надсилали «прохання» позичити певну суму грошей громадянам, з якими відбувалося спілкування щодо їхніх звернень до Секретаріату Уповноваженого ВР України з прав людини», – зазначено в повідомленні.

Лубінець закликає громадян бути обережними і не вірити будь-яким проханням на тему обміну чи визволення полонених, особливо, якщо там ідеться про гроші.

Наголошую, що працівники нашої інституції сумлінно виконують свої посадові обов'язки в умовах воєнного стану і ніколи не висловлювали до заявників будь-яких прохань, зокрема й грошового характеру. Звертаюся до рідних військовополонених: будьте обережними та пам'ятайте – зловмисники можуть вигадувати нові способи наживи на людському горі», – підкреслив омбудсмен.

Лубінець також зіткнення шахраїв від подібних дій та попередив, що за це передбачене покарання згідно з законодавством України.

Україна повернула близько 100 захисників з російського полону, головним чином, це стосується захисників Маріуполя.