Саміт Кримської платформи, нова фінансова допомога Україні. Головне за 11 вересня

Учасники Саміту Кримської платформи
Учасники Саміту Кримської платформи

На Київському саміті Кримської платформи зібралися представники понад 60 країн. Президент України Володимир Зеленський заявив, що спочатку обговорить план перемоги у війні з Росією з президентом США Джо Байденом. На саміті також було оголошено про нові поставки військової допомоги від Хорватії та Латвії.

Сполучені Штати Америки виділять Україні понад $700 млн фінансової підтримки. Частина цих коштів буде спрямована на зміцнення енергосистеми, а решта буде використана для фінансування програм забезпечення продовольством, водою, житлом та охороною здоров'я для українців.

Держсекретар США Ентоні Блінкен та глава МЗС Великої Британії Девід Леммі прибули до Києва для зустрічі з українськими посадовцями. Дипломати обговорять питання підтримки оборони України та забезпечення її військового розвитку.

За даними The New York Times, Північна Корея продовжує постачати балістичні ракети малої дальності до Росії, незважаючи на санкції. Група з дослідження озброєнь ідентифікувала ракети, які були використані під час атак в Україні.

Суд відправив підозрюваного у побитті військового України у Смілі під варту.

Читайте також