Samsung запровадив 6-денний робочий тиждень, аби «створити відчуття кризи»

Перепишемо текст новини про запровадження шестиденного робочого тижня в Samsung Group

Samsung Group вводить нову робочу схему для керівників, використовуючи шестиденний робочий тиждень. Новину про це повідомляє Business Insider.

Деякі керівники уже з цього тижня почнуть працювати за новим графіком. Зазначається, що збільшення робочих днів стало необхідним через різні проблеми в бізнесі, такі як зростання цін на нафту, висока вартість позик та знецінення валюти.

«Зважаючи на те, що продуктивність наших основних підрозділів, включаючи Samsung Electronics Co., не виправдала очікувань у 2023 році, ми запроваджуємо шестиденний робочий тиждень для керівників, щоб створити відчуття кризи та докласти всіх зусиль для подолання цієї кризи», – заявив керівник Samsung Group у коментарі Daily.

Згідно зі звітом компанії, нова робоча схема негайно починає діяти для більшості технологічних підрозділів, а для фінансових підрозділів – незабаром. Крім того, деякі керівники інших підрозділів добровільно почали працювати 6 днів на тиждень ще з початку 2024 року.

Керівники самостійно обиратимуть, який день з суботи або неділі вони будуть працювати в офісі. Щодо інших співробітників компанії, вони і надалі працюватимуть 5 днів на тиждень.

Нагадаємо, в першому кварталі цього року продажі смартфонів компанії Apple зменшилися на 9,6%, в той час як Samsung повернув собі лідерство в цьому ринку.

Samsung відправив понад 60 мільйонів пристроїв та отримав 20,8% від загального ринку, тоді як Apple відправила 50,1 мільйона смартфонів, що складає 17,3% від усіх поставок.

До речі, з квітня, сервіс Samsung Pay вирішив припинити співпрацю з російською платіжною системою «Мир».

Читайте також:

  • Компанія Microsoft стала найдорожчою у світі, обійшовши Apple
  • Microsoft запровадить плату за безпечне користування Windows із 2025 року