Шанхай спіткав найсильніший тайфун за останні 75 років (відео)

Тайфун у Шанхаї - найсильніший за 75 років
Тайфун у Шанхаї - найсильніший за 75 років

Тайфун "Бебінка" став найсильнішим у Шанхаї з 1949 року

Тайфун "Бебінка", який досяг міста Шанхай на сході Китаю, став найпотужнішим у цьому місті з 1949 року, повідомляє центральне метеорологічне управління Китаю. Сильний вітер досягав швидкості 42 метри на секунду.

"Бебінка перевершила тайфун 4906 "Глорія" і стала найсильнішим тайфуном, що досягав Шанхая з 1949 року", - зазначають у повідомленні управління.

Очікується, що "Бебінка" продовжить рух на захід-північний захід зі швидкістю близько 25 кілометрів на годину і під час цього поступово втратить інтенсивність. До ночі на 17 вересня тайфун ослабне до тропічної депресії в районі пограниччя провінцій Аньхой та Хенань.

Раніше Центральне метеорологічне управління Китаю оголосило найвищий червоний рівень попередження через наближення тайфуну.

У зв'язку з цим, аеропорти Шанхаю - "Пудун" та "Хунцяо" - відмінили всі рейси після 20:00 (15:00 за київським часом) в неділю. За даними Центрального телебачення Китаю, рейси будуть поновлені не раніше 14:00 в понеділок (9:00 за київським часом). Аеропорт міста Нінбо також призупинив авіарейси. Крім того, рух пасажирських поїздів на деяких лініях залізниці в дельті річки Янцзи припинено, а на дорогах Шанхаю встановлено обмеження швидкості руху 40 кілометрів на годину.

До речі, у Польщі через повені введено надзвичайний стан.

Читайте також

Названо найнебезпечніший пляж на Землі
сьогодні, 07:47 13 переглянули
Названо найнебезпечніший пляж на Землі