СБУ затримала агента ФСБ, який «полював» на склади з боєприпасами

Агент ФСБ затриманий поблизу складу з боєприпасами
Агент ФСБ затриманий поблизу складу з боєприпасами

Служба безпеки затримала ще одного агента ФСБ, який шпигував за Силами оборони на Вінниччині. Головною ціллю розвідника були склади з озброєнням та боєприпасами ЗСУ, а також навчальні центри та логістичні шляхи переправлення бойової техніки на передову. Агент намагався отримати розвіддані, об’їзджаючи місцевість та вищуваючи потрібну йому інформацію в розмовах зі знайомими. Він спробував встановити товариські стосунки з місцевими жителями, пов’язаними з військовою службою.

У разі отримання координат базування ЗСУ, агент повинен був повідомити про це окупантам для підготовки повітряного удару. Однак Служба безпеки завчасно викрила російського шпигуна, документувала його злочинну діяльність і затримала його у власному помешканні. Зловмисником виявився 40-річний місцевий менеджер, який був ідейним прихильником рашизму.

У весняному 2024 році він вступив у контакт з ФСБ через своїх родичів у Росії, які співпрацюють з російською спецслужбою. Далі спілкування з агентами відбувалося через анонімний чат у популярному месенджері. Під час обшуків у затриманого були вилучені мобільні телефони з доказами його розвідувально-підривної діяльності на користь російської Федерації.

Зловмиснику висунуто підозру за статтю 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану). Він перебуває під вартою і може бути засуджений до довічного ув’язнення з конфіскацією майна.

Читайте також