СБУ затримала двох блогерів, які зливали позиції ЗСУ

СБУ затримала двох блогерів, які зливали позиції ЗСУ
Служба безпеки затримала двох блогерів, які поширювали у соцмережах локації бойових позицій та переміщення Сил оборони.

Служба безпеки затримала двох блогерів, які розміщували у соцмережах інформацію про розташування бойових позицій та переміщення Збройних Сил України. Пресслужба СБУ повідомила про це.

Зокрема, один із фігурантів проживає у Запоріжжі та адмініструє власний Telegram-канал з аудиторією майже 140 тис. користувачів. Для «розкручування» інформресурсу чоловік опублікував відео, на якому було видно розташування вогневої позиції ЗСУ в Куп'янському районі Харківщини.

Один із фігурантів проживає у Запоріжжі і керує власним Telegram-каналом, який має майже 140 тисяч користувачів. Щоб залучити більше читачів, чоловік опублікував відео, на якому можна було побачити розташування бойової позиції Збройних Сил України в Куп'янському районі Харківщини.

Також чоловік оприлюднив на своєму Telegram-каналі відеозапис, де видно оборонні лінії українських військ у районі Роботиного на Запоріжжі.

Також на своєму Telegram-каналі чоловік опублікував відеозапис, на якому були видно оборонні лінії українських військ в районі Роботиного на Запоріжжі.

Крім того, блогер «залив» трансляцію переміщення бронетехніки і артсистем в одному із регіонів України. Співробітники СБУ затримали фігуранта на гарячому, коли він збирався викласти у мережу нову «порцію» забороненого контенту.

Також блогер виклав трансляцію переміщення бронетехніки і артсистеми в одному з регіонів України. Співробітники СБУ затримали фігуранта на місці, коли він готувався опублікувати новий заборонений контент у мережі.

Зокрема, іншим фігурантом виявився мешканець Вінниччини, який відзняв політ бойового гелікоптера ЗСУ і виклав відповідне відео з прив'язкою до геолокації у Facebook. Потім він намагався «розігнати» відеозйомку у місцевих Telegram-каналах для популяризації власної сторінки у соцмережі.

Іншим фігурантом став мешканець Вінниччини, який зняв відео політу бойового гелікоптера Збройних Сил України і опублікував його з прив'язкою до геолокації на Facebook. Потім він намагався розповсюдити відео через місцеві Telegram-канали для просування своєї сторінки в соцмережі.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили затриманим про підозру за ч. 1 та ч. 2 ст. 114-2 Кримінального кодексу України (несанкціоноване поширення інформації про переміщення зброї в Україну, рух або розташування ЗСУ за можливості їх ідентифікації на місцевості).

Слідчі Служби безпеки зібрали достатньо доказів і повідомили затриманим підозру за статтею 114-2 Кримінального кодексу України (несанкціоноване поширення інформації про переміщення зброї в Україну, рух або розташування Збройних Сил України з можливістю їх ідентифікації на місцевості).

Триває розслідування. Зловмисникам загрожує до восьми років позбавлення волі.

Як повідомлялося, Служба безпеки викрила на Київщині ще п'ятьох блогерів, які здійснювали інформаційно-підривну діяльність на користь Російської Федерації, зокрема працювали на зрив мобілізації в Україні.

До слова, правоохоронці затримали двох агентів ФСБ, які готували координати для масованих ударів ворога по Київській, Черкаській, Полтавській, Вінницькій та Кіровоградській областях напередодні Великодня. Цілями ворога були енергогенеруючі підприємства та склади зберігання паливно-мастильних матеріалів. Про це повідомила пресслужба СБУ.

Читайте також: