СБУ затримала п'ятьох паліїв на Київщині та в Одесі, які працювали на РФ

Схематичне зображення затриманих паліїв в Україні
Схематичне зображення затриманих паліїв в Україні

П'ять колаборантів, які на замовлення російських спецслужб підпалювали військові автомобілі та об'єкти Укрзалізниці в Київській області та Одесі, були затримані правоохоронцями. Про це повідомила Служба безпеки України.

За даними СБУ, фігурантів залучили до злочину через телеграм-канали, де обіцяли легкі гроші. Проте вони так і не отримали заплачену суму.

В Київській області СБУ разом із Національною поліцією затримали двох осіб, які здійснили підпал релейної шафи Укрзалізниці. Один із затриманих рецидивіст, який раніше був засуджений за наркоторгівлю та хуліганство. Він залучив до злочину 16-річного студента.

Зловмисники планували продовжувати серію підпалів на залізничних об'єктах для порушення логістики Сил оборони. В Одесі було затримано трьох місцевих мешканців, які підпалили військовий мікроавтобус та сигнальне обладнання на залізничній колії поряд з містом. На момент затримання вони готувалися до чергового підпалу.

Усі п'ятеро отримали підозру за вчинення диверсії, вчинену за попередньою змовою групою осіб в умовах воєнного стану.

Підозрювані перебувають під вартою. Їм загрожує довічне позбавлення волі з конфіскацією майна.

Нагадаємо, раніше було відомо, що контррозвідка виявила та затримала зрадника України, який був шпигуном Росії. Інформатор ФСБ діяв у Сумській та Донецькій областях. Його росіяни залучили через сайт знайомств.

До слова, Служба безпеки України затримала агента воєнної розвідки РФ у Запоріжжі. Це виявився демобілізований строковик ЗСУ.

Також Служба безпеки України спільно з іноземними партнерами та Держприкордонслужбою затримала Дмитра Чистіліна, ідеолога збройної агресії Росії.

Читайте також