Головна

СБУ затримала у Києві соратників Медведчука, які закликали українців скласти зброю

Сторонники Медведчука говорят українцям збросити зброю

Служба безпеки розкрила підпільний осередок проросійського політпроєкту "Другая Украина"

У Києві було викрито організацію "Другая Украина", яка очолюється обвинуваченим у державній зраді Віктором Медведчуком. Ця організація здійснює свою діяльність з координації ФСБ (Федеральна служба безпеки Росії).

У Києві діяла агентурна група, яка займалася інформаційними диверсіями проти України. Її учасники поширювали відеоматеріали, які дискредитували Збройні Сили України та закликали українців скласти зброю і здатися окупантам. Члени групи створили підпільну студію у своєму помешканні на Київщині, виготовляли анімаційні ролики та пересилали їх на затвердження своєму куратору в РФ.

Російським куратором виявився Денис Жарких – колишній ведучий на каналах Медведчука, а наразі директор його організації "Другая Украина" у Москві. Після розгляду він давав дозвіл на поширення антиукраїнського контенту в інтернеті. Для цього фігуранти використовували підконтрольні Медведчуку інформаційні ресурси, серед яких - сайт "Другая Украина", сторінки в соцмережах і на відеохостингу YouTube.

За кожне відео учасники групи отримували грошову винагороду. Для цього вони особисто отримували готівку від близького родича директора організації "Другая Украина". Під час обшуків у місцях проживання фігурантів було знайдено комп'ютерну техніку та мобільні телефони з доказами їх підривної діяльності на користь РФ.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки надали двом учасникам агентурної групи підозру за статтею 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану). Крім того, куратор групи - директор організації "Другая Украина" Денис Жарких - також отримав підозру за цією ж статтею.

Наразі триває розслідування з метою притягнення до відповідальності всіх учасників інформаційно-підривної діяльності, спрямованої проти України.

Нагадаємо, що правоохоронці затримали двох агентів ФСБ, які готували координати для масованих ударів по різних областях України.

Читайте також: