СБУ затримала завербованого через сайт знайомств інформатора РФ

Затриманий викривач інформатором сили РФ
Затриманий викривач інформатором сили РФ

Служба безпеки України повідомила про те, що виявили і затримали інформатора Федерації Служби безпеки (ФСБ) в Сумській та Донецькій областях. Ця особа була наймана росіянами через сайт знайомств. Основний інтерес ворога був спрямований на отримання координат українських військ на Покровському напрямку, який є одним з найнапруженіших на фронті.

За матеріалами справи, 23-річного жителя Покровська завербувала ФСБ через використання так званої "медової пастки" на сайтах знайомств. Представниця російської спецслужби знайшла молодого чоловіка і запропонувала йому зустрітися особисто. Після цього, він був відправлений обходити місцевість в районі Покровська і звітувати про позиції Сил оборони. Також він повідомляв про авіаудари, що були завдані на місто. Після розвідувальних вилазок в Сумщині фігуранта знову використовували в Донецькій області для слідкування за діяльністю української ППО на кордоні з Росією.

Затриманого інформатора знайшли в обласному центрі Сумської області. Він орендував квартиру і обладнав її спостережним пунктом. Там він встановив мобільний телефон з додатковими джерелами живлення для трансляції повітряних атак на місто в режимі онлайн для ФСБ.

СБУ затримала його та вилучила телефони, що використовувалися для розвідувальної та підривної діяльності на користь Росії. Затриманому повідомили про підозру згідно з Кримінальним кодексом України щодо несанкціонованого поширення інформації про військові формування в умовах воєнного стану.

Попередньо, вже були затримані інших агентів ФСБ, які також шпигували за українськими військовими та державними установами.

Нагадаємо, що на Хмельниччині також було виявлено і затримано особу, яка розвідувала дислокацію і переміщення сил оборони. Суд вирішив призначити їй 15 років тюрми з конфіскацією майна.

Читайте також