Ще один керівник МСЕК після скандалу йде у відставку

Чоловік, вийшовши після скандалу, йде від управління
Чоловік, вийшовши після скандалу, йде від управління

Олена Станіславова, очільниця МСЕК Одеської області, написала заяву на звільнення. Про це повідомив Олег Кіпер, начальник Одеської обласної військової адміністрації. Він зазначив, що заміна керівниці МСЕК була ініційована ним ще до того, як це сталося на державному рівні. Кіпер також розповів про перевірку роботи МСЕК та вивчення відповідних документів. Він також готує запит на МСЕК щодо працівників, які мають інвалідність і працюють в адміністрації.

Крім того, Кіпер розповів про перевірки обласних лікарень, де з'явилися проблеми з харчуванням для військових. Він зазначив, що вони працюють над усуненням цих проблем. В той же час, стало відомо, що Олена Станіславова, керівниця МСЕК Одещини, є мільйонеркою. Вона задекларувала значні суми налицьо, включаючи зарплату, пенсію та готівку.

Нагадаємо, що скандал із МСЕКами почався з виявлення незаконного збагачення керівниці Хмельницького обласного центру МСЕК Тетяни Крупи та її сина. Після цього розпочалася Хвиля перевірок та звільнень голів МСЕК у різних областях. Уряд також затвердив план протидії корупції серед МСЕК. Президент Зеленський ввів у дію рішення про ліквідацію МСЕК з 2024 року і розробку нового законодавства щодо оцінки інвалідності.

Читайте також