Ще в одному місті відкрито рекрутинговий центр для ЗСУ

Відкриття рекрутингового центру для ЗСУ
Відкриття рекрутингового центру для ЗСУ

У Запоріжжі відкрився другий рекрутинговий центр для ЗСУ

У Запоріжжі відкрився другий рекрутинговий центр для Збройних Сил України. Це стало можливим через спільну роботу Міністерства оборони, Генерального штабу ЗСУ та Запорізької обласної військової адміністрації, повідомляє пресслужба Міністерства оборони.

"Відкриття ще одного центру рекрутингу української армії відбулося за адресою бульвар Центральний, 27, і є результатом спільної роботи Міністерства оборони України, Генерального штабу ЗСУ та Запорізької обласної військової адміністрації", - зазначено у повідомленні.

Центр рекрутингу у Запоріжжі буде працювати як консультативно-інформаційний офіс, де громадяни зможуть отримати інформацію про вакантні посади в українському війську та консультації з усіх питань вступу до Сил оборони.

"Тут надаватимуть прості відповіді на такі питання, як: які є частини, які є посади в частині, де я буду служити? Чи буде враховано мій фах, мій досвід, мій стан здоровʼя? Ми зробили цей процес максимально прозорим і зрозумілим", - пояснив уповноважений Міністерства оборони України з питань рекрутингу Олексій Бежевець.

Зараз центр рекрутингу у Запоріжжі пропонує різні вакантні посади, зокрема підрозділи сил Територіальної оборони, Нацгвардію, Морську піхоту та інші.

Найбільша потреба зараз спостерігається у операторів БПЛА, водіїв-механіків, медиків, фахівців сфери IT та інших професій, які необхідні в Силах оборони.

"Наша мета створити мережу таких центрів, щоб кожна людина, яка шукає себе як захисник вітчизни, могла сюди прийти і зʼясувати всі повʼязані з цим питання. Рекрутинг - це найперше про добровільне долучення до захисту батьківщини. Це перша вхідна точка між громадянином і ЗСУ", - додав Олексій Бежевець.

У центрі рекрутингу працюватимуть двоє цивільних співробітників, які будуть здійснювати комунікацію, але не можуть видавати повістки про мобілізацію.

Раніше Міністерство оборони та Львівська міська рада запустили пілотний проєкт рекрутингу до української армії. Також був показаний новий алгоритм рекрутингу до ЗСУ.

Читайте також