Шестеро офіцерів із КНДР загинули біля окупованого Донецька – ЗМІ

Шестеро офіцерів загинули поблизу окупованого Донецька
Шестеро офіцерів загинули поблизу окупованого Донецька

Більше 20 військовослужбовців, серед яких шестеро офіцерів із КНДР, були вбиті в результаті ракетного удару на тимчасово окупованій РФ території біля Донецька, повідомили джерела у військовій розвідці.

Інформатор повідомив, що ще трьох північнокорейських військовослужбовців було поранено. Група офіцерів із КНДР приїхала туди для зустрічі з російськими колегами.

За повідомленнями з російських соціальних мереж, офіцери з КНДР прибули на фронт у рамках обміну досвідом. Російські телеграм-канали писали, що росіяни навчали військових, готуючихся до штурмових дій, і було здійснено ракетний удар по полігону.

Раніше Головне управління розвідки України (ГУР) повідомило про прибуття на тимчасово окуповану територію України обмеженого контингенту військовослужбовців із Північної Кореї, зокрема підрозділів інженерних військ, що свідчить про активну співпрацю Росії та Північної Кореї. Центр національного спротиву також повідомив, що Росія планує доставити громадян КНДР на тимчасово окуповані території Донецької та Луганської областей для будівельних робіт.

Російські окупанти використовують територію Запорізької атомної електростанції (ЗАЕС) як базу для навчання пілотів FPV-дронів. Керівник Центру протидії дезінформації (ЦПД) при Раді національної безпеки і оборони України (РНБО) Андрій Коваленко повідомив, що російські пілоти, тренуючись на території ЗАЕС, активно тероризують Нікополь Дніпропетровської області, використовуючи місто з цивільними як полігон.

Читайте також