Сі Цзіньпін вирішив продовжити «культурно дружити» із Росією

Китайський лідер Сі Цзіньпін запропонував росіянам зміцнити дружбу і провести Роки культури Китаю та Росії з більшими та різноманітними заходами щодо гуманітарного та культурного обміну, що передається з покоління до покоління. Про це він заявив під час зустрічі з прем'єр-міністром Росії Михайлом Мішустіним.

Віце-прем'єр Дмитро Чернишенко повідомив, що Китай посів перше місце серед зарубіжних країн за кількістю туристів, які приїхали до Росії. Очікується, що цей показник досягне понад мільйона поїздок. Однак, безвізовий режим з Китаєм, який мав замінити туристичні поїздки в Європу, не виявився успішним.

Проблеми з туризмом

Чиновники Амурської області припинили узгоджувати списки туристичних груп для виїзду до Китаю через проблеми з погодою. На мілину сіло російське судно, яке перевозило туристів до Благовіщенська, і декілька сотень мандрівників застрягли на кордоні з китайського боку. Туроператори змогли вивезти своїх клієнтів до Росії лише за два-три дні в катерах на повітряній подушці, а самостійні туристи затрималися в Китаї на тиждень.