Сікорський у Радбезі ООН порівняв режим Путіна з гітлерівською Німеччиною

Сікорський порівняв режим Путіна з гітлерівською Німеччиною
Сікорський порівняв режим Путіна з гітлерівською Німеччиною

Міністр закордонних справ Польщі, Радослав Сікорський, опровержав низку неправдивих заяв постпреда Росії, Василя Небензі, який заявляв, що західні політики отримують вказівки з Брюсселя.

"Це брехня", - заявив він. - "Запевняю вас, те, що ви зараз почуєте, я написав сам".

Також міністр нагадав, що російський посол стверджує, що РФ не бомбить цивільні об'єкти в Україні.

"Це друга брехня", - сказав він, розповівши про свою нещодавню поїздку до Львова, де російська ракета влучила в житловий будинок, внаслідок чого загинули діти.

Українські діти не лише стають мішенями для бомб, але також тисячі з них були викрадені й вивезені в Росію, де їм "промивають мізки, щоб позбавити спогадів і національної ідентичності", повідомив Сікорський.

Він нагадав, що ООН визнає ці дії воєнним злочином, а Міжнародний кримінальний суд видає ордер на арешт Путіна в жовтні 2022 року.

"Чим те, що ви робите з викраденими українськими дітьми, відрізняється від того, що німецькі нацисти робили з вашими й нашими дітьми?" - запитав міністр у Небензі, вказавши, що "викрадення дітей в інших країнах рівнозначне геноциду, як підтвердила Парламентська асамблея Ради Європи".

"Чи пам'ятаєте ви, що дипломати і пропагандисти режиму геноциду також є злочинцями, як стверджували радянські обвинувачі в Нюрнберзі?" - додав Сікорський.

За його словами, постійні члени Ради Безпеки ООН повинні бути стражами миру, а не вести війну з чужими дітьми. "Це ганьба Росії, яка не буде прощена або забута", - переконаний глава МЗС Польщі.

Джерело: Укрінформ

Читайте також